Miljøfyrtårn-sertifisert!

Vi har i en årrekke gjort en sterk innsats på mange områder som forbedrer og sikrer en god miljøpolitikk.

Bilde: Miljøledelsen i BMC sammen med ordfører i Tønsberg, Anne Rygh Pedersen ved utdeling av beviset på at vi er Miljøfyrtårn sertifisert! Fra venstre, Ole Christian Fjeld, Anne Rygh Pedersen, Marianne Sætren og Lars Espen Haugen.

– Nå var det viktig og riktig å få satt alle de gode tingene vi gjør i system forteller Lars Espen Haugen, ansvarlig for Miljøfyrtårn-gruppen i BMC AS.
– BMC har rutiner og søkelys på dette området og prosessen med å bli Miljøfyrtårn-sertifisert har hjulpet oss med å kartlegge hva vi allerede er gode på og hvor vi har forbedringspotensialer.
Det vil alltid være muligheter for å bli bedre, fortsetter han, men for å trekke frem hvilke områder vi er gode så gjelder det spesielt på kildesortering og at vi frakter våre varer til Norge på skip.


En undersøkelse utført av EEA – European Environment Agency i 2021 viser at de to desidert mest miljøvennlig transportmetodene er tog og båt.
-Visste du at et skip fullastet med byggevarer eller annet gods kan seile seks ganger lenger enn en lastebil kan kjøre med tilsvarende utslipp?
Siden så og si alt vårt gods fraktes til våre ni logistikk sentre med båt, bidrar dette til et redusert fotavtrykk i forhold til miljøet.
BMC har helt siden oppstarten i 1987 brukt båt som transportmiddel, og det jobbes kontinuerlig med å sikre at også skipene er så miljøvennlig som overhodet mulig, sier Lars Espen Haugen engasjert.

– Og ikke glem at vi krever at våre samarbeidspartnere på landtransport i Norge skal ha Eurocode 6, skyter logistikk ansvarlig Ole Christian Fjeld inn.
Ole Christian er også verneombud i bedriften og kan fortelle at BMC har fokus på å skape en god arbeidsplass for de ansatte som både ivaretar HMS og sosial trivsel.

– Antall ansatte som har lang fartstid i selskapet, viser at BMC er en god arbeidsplass kan Marianne Sætren, økonomiansvarlig i BMC fortelle.
Hun legger til at vi fremover vil jobbe for at flere selskaper i konsernet skal bli Miljøfyrtårn-sertifisert. Samtidig skal vi løpende har mål om forbedringer, blant annet på emballasje.

– Vi samarbeider tett med våre leverandører i forhold til emballasje, og ser det som viktig å engasjere dem i dette arbeidet. Erfaringsmessig er det en avveining mellom emballering og varesvinn.
Derfor vil nok ikke plast forsvinne 100 % som emballasje. Eksempelvis er all vår mørtel emballert i plastsekk og vi var først ute i det norske markedet med dette i 2011. Det høres kanskje stikk i strid ut med visjonen om å redusere plast emballasje, men det viktige i denne saken er at plasten er 100% PE og består av minimum 50% resirkulert materiale. Plasten er i tillegg regntett og ivaretar holdbarheten på produktene bedre. Dette reduserer svinn på byggeplass slik at den totale miljøgevinsten er positiv, avslutter Lars Espen Haugen.

 

 

Kontakt oss

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.