Bærekraft
På lag med fremtiden
BMC AS ønsker å være en veiviser i det grønne skiftet, og arbeider kontinuerlig med å integrere bærekraftige løsninger i selskapet.
BMC AS (Building Material Corporation) ble grunnlagt i Danmark i 1987, og to år senere ble datterselskapet BMC Trading etablert. BMCs primære forretningsområde er produksjon og salg av byggevarer til det skandinaviske markedet.
I 1987, samme år som BMC AS ble etablert, kom Verdenskommisjonen for miljø og utvikling med sin sluttrapport «Vår felles fremtid». Her ble bærekraftig utvikling definert slik: «En utvikling som imøtekommer dagens behov uten å ødelegge mulighetene for at kommende generasjoner skal få dekket sine behov».
Styrende pilarer
BMC AS er en stolt del av porteføljen til GF Inveco AS, et konsern som eier og drifter selskaper innen byggevarer, shipping, logistikk/distribusjon og eiendom. Som en del av dette konsernet deler vi en sterk forpliktelse til bærekraftig forretningsdrift.
Å drive bærekraftig handler om å ta ansvar på tre nøkkelområder: miljø og klima, sosiale forhold og god styring, kjent som ESG (Environmental, Social, and Governance). Hos BMC er disse prinsippene en naturlig del av hvordan vi opererer.
Gjennom konkrete tiltak som miljøvennlig sjøtransport, resirkulering av materialer og samarbeid med miljøsertifiserte partnere, bidrar vi til å redusere klimagassutslipp og fremme en sirkulær økonomi. Våre bærekraftige løsninger sikrer ikke bare miljøvennlige produkter og tjenester, men også trygge arbeidsforhold og god økonomisk styring.
Forankret i bærekraftsmål
Vi i BMC AS forplikter oss til FNs 17 bærekraftsmål, som er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.
BMC AS har særskilt fokus på fem av FNs 17 bærekraftsmål – les mer her hvilke mål vi har spesielt søkelys på:
Åpenhetsloven
Hos BMC er mennesker vår viktigste ressurs, og vi er forpliktet til å sikre likeverdige og anstendige arbeidsforhold i hele verdikjeden. Enten det gjelder ansatte på en fabrikk i Kina, en godsterminal på Rødskjær utenfor Harstad, eller vårt hovedkontor i Tønsberg, står trygge arbeidsforhold og respekt for menneskerettighetene i fokus.
Vi oppfyller kravene i Åpenhetsloven og publiserer årlige aktsomhetsvurderinger på våre nettsider, som en del av vår forpliktelse til åpenhet og sosial bærekraft. Vår ambisjon er å være en ledestjerne innen sosial bærekraft, og vi arbeider målrettet for å sikre at både egne ansatte og samarbeidspartnere følger våre etiske retningslinjer og “code of conduct”.
Gjennom tett samarbeid med leverandører og kontinuerlig opplæring av ansatte fremmer vi bevissthet rundt sosial bærekraft. Vi forventer høy standard fra alle vi samarbeider med og sørger for at våre verdier og retningslinjer er godt forankret i alle deler av vår virksomhet.
Du kan lese mer om Åpenhetsloven her
Miljø
BMC ble 13. juni 2023 Miljøfyrtårnsertifisert
– les mer om hva vi gjør for miljøet her
Etiske retningslinjer
For oss i BMC er det ikke bare viktig å ha etiske regler og drive ansvarlig virksomhet – det handler om å sikre at vi alltid utfører vårt arbeid på en etisk forsvarlig måte. Vårt samfunnsansvar strekker seg utover egne mål; vi ønsker å bidra til bærekraftige lokalsamfunn der vi er til stede.
Gjennom å skape arbeidsplasser, støtte lokalt næringsliv og delta lokalt med frivillighet, streber vi etter å være en positiv drivkraft som gjør en forskjell. BMC Trading ser det som sitt ansvar å bidra til vekst og utvikling i de lokalsamfunnene vi er en del av.
Les mer om BMCs etiske retningslinjer her.
Transport og logistikk
Vi i BMC AS er stolte av å være en ledende aktør innen shipping og logistikk med en tydelig forpliktelse til bærekraft. For å redusere klimagassutslipp frakter vi alle varene våre sjøveien fra fabrikken til ett av våre ti logistikksentre langs kysten. Dette reduserer behovet for landtransport betraktelig. Sjøtransport er ikke bare mer energieffektivt, men det kan også transportere varer opptil seks ganger lengre enn lastebiler med samme utslippsnivå per enhet gods.
For å gjøre logistikkprosessene våre enda grønnere, investerer vi i skip med moderne, miljøvennlige motorer som bidrar til å redusere utslippene ytterligere.
Et godt eksempel på vår satsing er logistikksenteret på Rødskjær utenfor Harstad. Dette senteret er et sentralt knutepunkt i regionen, og vi har gjort store investeringer for å etablere en moderne og effektiv terminal der. Datterselskapet vårt, Scan Logistics Partner AS, drifter denne terminalen og andre sentrale terminaler i Bergen, Oslo og Mandal. Ved å fokusere på samlasting, hvor flere varegrupper transporteres sammen, reduserer vi både transportkostnader og miljøpåvirkning.
Gjennom våre miljøvennlige løsninger setter vi en ny standard for bærekraftig transport i byggebransjen, og vi fortsetter å jobbe mot enda grønnere logistikk i fremtiden.