Viktig endring i NS 3420

Utdrag fra Malermestrenes Landsforbund:
”Standarden for maler- og beleggarbeider, NS 3420-T kommer nå i ny utgave, med anbefalt helsparkling i alle oppholdsrom.
De nye kravene trer i kraft allerede 1. desember i år.
Markedet i dag stiller høyere krav til overflatenes estetikk sier Stein Hesstvedt, direktør i Malermestrenes Landsforbund, som forteller at dette er den viktigste årsaken til revisjonen av standarden. Den største endringen blir at ny standard i større grad anbefaler helsparkling på gipsplater i oppholdsrom i boliger og fritidsboliger.
Hesstvedt har ledet komiteen for arbeidet, bestående av hele tyve eksperter. Foruten konsulenter og Kulturdepartementet, har maler- og byggtapetsermestre fra medlemsbedrifter, samt leverandører av maling, gulv, gips og byggevare bidratt i komiteens arbeid de siste 3 årene. Det har stort sett vært enighet i komiteen om endringene som nå innføres, forteller Hesstvedt. Endringene har jo også vært ute på høring, slik at berørte parter kunne uttale seg, sier han videre. Det var dog svært få kommentarer som kom inn etter høringen,
så vi får tro det er et signal om at de som jobber i bransjen også er fornøyde med de nye kravene som nå innføres, sier han.”

Kontakt oss

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.