Lysaker Brygge

Lysaker Brygge

Prisvinnende oase!

Prosjektet Lysaker Brygge har i 2007 fått tildelt den prestisjetunge byggherreprisen FIABCI Prix d’Excellence. Lysaker Brygge var det eneste europeiske prosjektet som nådde opp i kåringen. “Norske byggeprosjekter holder et internasjonalt høyt nivå, og det er denne prisen et bevis på”, sier fagsjef Bjørn Olsen i NITO, som er medlem i FIACBI Norway gjennom NITO Takst. FIABCIs Prix d’Excellence er en eiendomsutviklerpris som setter fokus på det totale resultat av et prosjekt. Både arkitektur og teknisk innovasjon, markedsføring/salg og ikke minst miljøgevinster og profil teller med når prosjektene blir vurdert. I juryens uttalelse heter det bl.a. „Lysaker Quays has become a place where the poetry of the landscape is expressed by human creation“.

Kari Nissen Brodtkorp fra Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorp AS uttaler:
På vegne av Gjensidige NOR Næringseiendom fremmet vi i juli 2000 forslag til endret reguleringsplan, hvor formålet ble endret fra kontor/industri til bolig og utadrettet virksomhet. Et tidligere lukket industri-område gjøres nå tilgjengelig for offentligheten. Gangveien på kaien langs sjøen knyttes til eksisterende turvei; boliger og utadrettet virksomhet i gjenværende
konstruksjoner på kaien vil bidra til å vitalisere Lysakerbyen med nye aktiviteter og “åpningstider”. Lysakers orientering mot,- og tilknytning til sjøen vil forsterkes. I prosjektet er ulike betingelser og forutsetninger søkt ivaretatt, hvor forholdet til omgivelsene, ønsket om høy utnyttelse og fjordutsikt for alle leiligheter har vært avgjørende.

Prosjektet vant i 2004 Statens Byggeskikkpris. Boligvolumet er fordelt på ni lameller med 5-6 etasjer som ligger på eksisterende lagerkonstruksjon på kaien. Prosjektet er bygget på en strukturell orden med mulighet for fleksibilitet i valg av leilighets typer og konstruksjons system. Prosjektet har 354 stk. leiligheter med en høy grad av variasjon i størrelser og typer – fordelt på 23 innganger. Byggestart 2002, ferdigstilt august 2005.

For å få det uttrykket som arkitekten ønsket, samarbeidet fabrikken, Kari Nissen Brodkorb og vi for
å få frem den rette miksen av forskjellige teglsteins-typer. Man endte opp med en miks av den håndbankede teglen Klampaert Classic, maskinteglen Roystone og spesielt håndplukkede Klampaert Classic Blue.

Fakta om prosjektet

Prosjekttype

Bolig- og kontorområde

Arkitekt

Kari Nissen Brodtkorb

Entreprenør

NCC

Byggherre

O. G. Ottersland Eiendom

Utførende murarbeid

Murmestrene Fjeldheim og Knudsen AS

Produkter vi brukte